Höstutmaningen 2019

5 veckor - 7 september till 6 oktober.

Äntligen är snart hösten här och vi startar såklart upp den med en höst utmaning.

Nytt med denna utmaning är att det spelar ingen roll vart du befinner dig, du kan deltaga ändå bara du har tillgång till Facebook. Men viktigt att veta för att delta distans så ingår det inte att man ibland dyker upp på pass i Svärtinge utan kan/har man möjligheten att fysiskt ta sig till passen så är det 995kr som gäller. Om man inte kan delta av någon anledning på alla passen kan man ta del av den träningen på Facebook men för kostnaden på 695 kr skall gälla är det distans fullt ut. Det man kan göra är att delta testdagarna vecka 1 och vecka 5 och sedan köra resten på distans men då är kostnaden 795kr.

Utmaningen kommer att delas i två grupper. Den ena gruppen är distansarna och den andra är den som fysiskt kommer att deltaga på träningen och föreläsningen.

Fystesterna består av tre delar, kondition, ben samt armstyrka. De resultaten kommer man få lägga in i ett personligt häfte som man har med sig hela vägen och ytterligare ett par veckor efter avslutad utmaning. Ett enklare infomöte kommer att hållas samma dag som testerna utförs (mejl angående infon kommer till distangruppen). Skulle man inte kunna delta på uppstarten (lördag 7 september kl 09.00), prata med oss så löser vi detta.

Detta ingår i utmaningen:
 • Morgonträning varje vardag i fyra veckor mellan 05.30-05.50 via Facebook grupp (livesändning). Denna grupp blir man tillgå i efter erlagd betalning.
 • Tre träningspass i veckan, måndag 19.00-20.00, onsdag 19.00-20.00 och lördag 09.00-10.00 där två pass är Tabata (onsdag och lördag) och ett pass är redskapspass (måndag). (Distansgruppen får övningar via sin facebookgrupp samma dag).
 • Genomgång av scanningen och info om utmaningen 7/9 efter fystesterna utförts. Lättare förtäring serveras.
 • Personliga häften där man för in resultat etc samt innehåller den en hel del intressant läsning.
 • Fystester vecka 1 och vecka 5.
 • Invägning vecka 1 och vecka 5.
 • Gemensam avslutning efter testerna vecka 5 där vi knyter samman påsen.
 • Personlig coachning.


Distansgruppen (gäller för dem som bor längre bort än 5 mil och inte deltar på utmaningen á persona)
 • Du får tillgång till alla morgonpass som hålls på vardagarna kl 05.30-05.50, sedan kommer du också få tillgång till vardagsträningarna som vi har måndag, onsdag och lördag via Facebook. Du får samma övningar som de som tränar fysiskt med oss, övningarna läggs ut dagen innan ordinarie passen hålls så du kan antingen träna samma dagar som träningarna ligger (rekommenderas) eller när du kan under veckan men se till att verkligen göra dem.
 • När man kör distans behöver man ha tillgång till redskap inför måndagsträningen och följande redskap som behövs är:
  • Kettlebells alt hantel. Beroende på hur stark du är så avgörs vikten här. Är du nybörjare med kettlebells så rekommenderar vi att man har 6 alt 8 kg som kvinna och som man 10 kg alt 12 kg. Det man kan göra som alternativ om man har gymkort är att utföra övningarna där, då får man många vikter att välja på. I varje träning med vikter kommer det vara en grundlig genomgång.
  • Miniband/rubberband- även här finns olika vikter men som nybörjare kvinna beroende på tidigare fysik så kan svart band alt lila band rekommenderas (HE Fitness miniband). 
  • En vanlig träpinne  t.ex  finns i de flesta butiker ex dollarstore.
 • Kostföreläsningen kommer att köras i powerpoint och läggas ut på en enskild facebooksida som enbart distansgruppen har tillgång till.
 • Fystesterna och mätning kommer det komma mer info om i mejl.
 • Ett personligt häfte kommer tillhandahållas där man lägger in info om bland annat mätningar och andra händelser under tidens gång. I häftet finns mycket matnyttigt som man kan läsa om.

Lite datum och tider att ha koll på under utmaningen:

Lördagen den 7 september  - invägning och fystester med start klockan 09.00. Samling vid löparbanan i Svärtinge, bredvid Billbäcks arena. (distansgruppen får mer info i mejl om sina tester). Efter testerna kommer vi ha genomgång av scanningen samt info inför kommande veckor. Om man tränar distans men vill komma och fysiskt vara med den 7/9 och 6/10 tillkommer en kostnad på 100 kr.

Söndag 6 oktober - avslutning med fystester, vägning, mätning och såklart firande av dessa 5 veckor. 11-cirka 14.00. Plats kommer vid senare tillfälle meddelas via mejl eller personligen. För distansgruppen kan man komma till Svärtinge om man vill/kan men inte desto mindre kommer även ni att hyllas för era insatser under dessa 5 veckor.


Vid mindre än 5 anmälningar så kommer utmaningen att ställas in.

Pris: 995 kr 

Pris: 695 kr för distandeltagare (inkl scanning och deltagande 7/9 795kr)